Home » Objave » Općina Škabrnja provodi EU projekt “Širenje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga – Općina Škabrnja”

Općina Škabrnja provodi EU projekt “Širenje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga – Općina Škabrnja”

Općina Škabrnja 3. svibnja 2021. godine započela je s provedbom projekta Širenje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga – Općina Škabrnja, koji je odobren u okviru poziva Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb.

Cilj projekta je razviti i osigurati dostupnost izvaninstitucionalnih socijalnih usluga koje će povećati kvalitetu života osoba starije životne dobi te djece i mlađih punoljetnika s problemima u ponašanju na području Općine Škabrnja, i to za 26 korisnika (20 osoba od 65 + godina te 6 osoba mlađih od 21 godinu).

Kroz ovaj projekt nabavit će se vozilo s ciljem uspostave mobilnog tima koji će pružati uslugu prijevoza i uslugu savjetovanja i pomaganja za starije osobe i djecu i mlade s problemima u ponašanju. Osigurat će se i psihosocijalna podrška kroz neformalne edukacije jačanja mladih i aktivnosti razvoja socijalizacijskih i komunikacijskih vještina djece s problemima u ponašanju. U sklopu projekta provest će se Javna kampanja, a kroz aktivnosti koje će sadržavati okrugle stolove, javne rasprave, gostovanja u radio programu, tisak letaka i kampanju na društvenim mrežama doći će do osvještavanja lokalne zajednice o procesu deinstitucionalizacije i potrebi razvijanja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga.

Projekt se provodi u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladeži Zadar.

Ukupna vrijednost projekta je 1.987.910, 40 HRK, a trajanje je 24 mjeseca (3.svibnja 2021. do 3. svibnja 2023). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Intenzitet potpore je 100 %.